Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها_ چهل روز از شروع سال آبی جدید گذشت و طبق آمارهای سازمان هواشناسی تنها ۰.۲ میلیمتر باران در کازرون ثبت شد و سهم بقیه نقاط فارس عدد "صفر" بوده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، چله اول سال آبی جدید بدون ثبت بارندگی در فارس به پایان رسید. در جدول گزارش‌ بارندگی از 30 ایستگاه هواشناسی فارس تنها در ایستگاه کازرون 0.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

2 میلیمتر باران به ثبت رسید و سهم 29 نقطه دیگر درج عدد "صفر" بوده است.

سال آبی 00-99 از اول مهرماه سال جاری آغاز شده است و تا پایان شهریورماه سال آینده ادامه خواهد داشت.

این کاهش بارندگی در حالی رخ داده که در مدت مشابه سال گذشته همه نقاط فارس به جز جهرم، فسا، نی‌ریز و مهر شاهد بارش بارندگی بوده‌اند و میانگین بارندگی فارس در مدت مشابه سال گذشته 8.3 میلیمتر بوده است.

در مدت مشابه سال گذشته فراشبند با 43.4 میلیمتر، لار با 29.2 میلیمتر و سپیدان با 23.7 میلیمتر پربارش‌ترین شهرهای استان فارس بودند اما همین شهرها در 40 روز ابتدایی سال آبی جاری بدون بارندگی بوده‌اند.

‌سیستان و بلوچستان هنوز با خشکسالی هواشناسی، کشاورزی و هیدرولوژی درگیر است‌گزارش| خشکسالی؛ زندگی در مناطق محروم و حاشیه‌نشین استان اردبیل را تهدید می‌کندچهارمحال و بختیاری همچنان رتبه نخست خشکسالی را در کشور دارد

 

به گفته سید محمدجعفر ناظم السادات، رئیس مرکز پژوهش‌های علوم جوی و اقیانوسی دانشگاه شیراز، کاهش بارندگی‌ها در پاییز برای کل کشور و استان فارس محسوس است و این پدیده همواره برای منطقه ایران به دلیل واقع شدن در محدوده گرم و خشک تکرار می‌شود.

وی گفته است: در مجموع برای بخش گسترده‌ای از کشور و استان فارس انتظار کاهش بارش‌ها داریم و در زمستان در برخی از مناطق این کاهش جبران می‌شود.

احد وظیفه، رئیس مرکز خشکسالی کشور سال آبی چندان پرباری را برای کشور پیش بینی نکرده و معتقد است که امکان دارد نرم بارش‌ها حتی به پایین‌تر از حد معمول هم برسد.

وی با بیان اینکه الگوهای هواشناسی حاکی از آن است که احتمالا در زمستان وضعیت بارش‌ها کمی بهتر می‌شود ولی این بهبود وضعیت آنچنان نخواهد بود که کمبودهای بارش پاییزی را جبران کند دلیل این کاهش بارش‌ها را شرایط "لانینو" عنوان کرده است.

"ال‌نینو" و "لانینو" دو پدیده جوی هستند. "ال‌نینو" یک پدیده اقلیمی کلان است که به وسیله تغییرات دمایی در بزرگترین حوزه اقیانوسی جهان یعنی جنوب اقیانوس آرام رخ داده و موجب تغییر جهت آب‌های سرد و گرم و باد‌های این منطقه می‌شود.

پدیده "لانینو" برعکس پدیده "ال‌نینو" است. "لانینو" وضعیتی است که در قسمت مرکزی و شرقی اقیانوس آرام رخ داده و موجب سردتر شدن آب از حالت طبیعی خود می‌شود و سرد شدن آب بیش از حد طبیعی آب سبب سرد شدن بیشتر آب در خشکی و کاهش بارندگی می‌شود.

به طور کلی هنگامی که از پدیده "ال‌نینو" صحبت می‌کنیم بیشتر منتظر تغییرات آب و هوایی هستیم که منجر به افزایش سیلاب و بارندگی‌ها شود، اما در پدیده "لانینو" انتظار داریم که سال خشک و کم بارشی داشته باشیم.

گزارش از ثریا ستاری

انتهای پیام/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سال آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۴۲۱۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش دما در شمال شرق و استان‌های ساحلی / امروز و فردا در کدام مناطق باران می‌بارد؟

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا با اشاره به کاهش دما در شمال شرق و استان‌های ساحلی خزر گفت: امروز در استان‌های واقع در شمال غرب، غرب، جنوب غرب، بعضی نقاط جنوب و مرکز کشور، استان‌های ساحلی خزر و استان‌های قزوین، البرز و تهران، رگبار و رعد و برق انتظار می‌رود.

صادق ضیائیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به آخرین وضعیت جوی در کشور اظهار کرد: امروز در استان‌های واقع در شمال غرب، غرب، جنوب غرب، بعضی نقاط جنوب و مرکز کشور، استان‌های ساحلی خزر و استان‌های قزوین، البرز و تهران، رگبار و رعد و برق، وزش باد شدید موقت، در بعضی نقاط گرد و خاک و در نقاط مستعد، بارش تگرگ پیش‌بینی می‌شود.

وی افزود: سه‌شنبه از شدت بارش در مناطق مذکور تا حدودی کاسته می‌شود و علاوه بر مناطق فوق، در شمال شرق کشور نیز بارش رخ خواهد داد، همچنین چهارشنبه و پنجشنبه در شمال غرب، سواحل شمالی، شمال شرق، ارتفاعات البرز مرکزی و بخش‌هایی از شرق و جنوب کشور، بارش پیش‌بینی می‌شود.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا تصریح کرد: دوشنبه و سه‌شنبه در استان‌های ساحلی خزر و چهارشنبه و پنجشنبه در شمال شرق کشور کاهش دما رخ خواهد داد، جمعه جوی آرام همراه با افزایش نسبی دما در کشور خواهیم داشت و خلیج فارس و دریای خزر در دو روز آینده مواج پیش‌بینی می‌شود.

ضیائیان خاطرنشان کرد: وضعیت کنونی آسمان اصفهان، قسمتی ابری، به تدریج افزایش ابر و رگبار و رعد و برق، گاهی وزش باد با بیشینه ۲۲ و کمینه ۱۵ درجه سانتی‌گراد است و روز سه‌شنبه، صاف تا قسمتی ابری، همراه با وزش باد و گاهی وزش باد شدید با بیشینه ۲۶ و کمینه ۱۳ درجه سانتی‌گراد پیش‌بینی می‌شود.

کد خبر 750957

دیگر خبرها

  • افزایش بارش‌ها در آذربایجان شرقی
  • پیش‌بینی وضعیت بارندگی در تهران
  • ۷۶.۸ میلی متر بارش در بهار در آذربایجان شرقی ثبت شده است
  • بارش‌ها در خراسان جنوبی از بلندمدت پیشی گرفت
  • آب گرفتگی خیابان های همدان بر اثر بارش باران!
  • کاهش دما و بارش باران در راه مشهد
  • تداوم بارش باران در تهران تا پنجشنبه
  • ادامه بارندگی‌ها در منطقه تا روز چهارشنبه
  • میانگین بارش در خراسان شمالی ۸۲ درصد افزایش پیدا کرده است
  • کاهش دما در شمال شرق و استان‌های ساحلی / امروز و فردا در کدام مناطق باران می‌بارد؟